Twee combinaties van bieren en spijs.

Na heel wat voorbereidingen, was het dan eindelijk zover: ik kan mijn eerste bier-spijs combinatie van de avond gaan serveren! Ik heb eerder een avond als deze georganiseerd, bedoeld om nieuwe bier-spijs combinaties te vinden. Ik kies dan ook bieren die ik niet zo goed ken, weinig op bierproeverijen gebruik of nog nooit in combinatie met eten heb gedronken. Deze combineer ik dan met hapjes en zet ik voor aan mijn vrienden, die zich graag opwerpen als proefkonijnen.

Duchesse de bourgogneRundercarpaccio met parmezaanse kaas, rucola en balsamicoazijn met Duchesse du Bourgogne.

De rundercarpaccio met de Duchesse de Bourgogne was een goede combinatie, maar dan moet er wel veel parmezaanse kaas en balsamicodressing op de carpaccio zitten. Een enkele portie had wat weinig van beiden en dan houdt het gerecht geen stand. De balsamico heeft vergelijkbare smaken met het bier: zoet en zuur. Dit werkt erg goed samen. Parmezaanse kaas is droog en vet en het laat een laagje achter in je mond. Doordat het bier fris is, met veel koolzuur reinigt dit je palet en geeft het een prettig mondgevoel. De combinatie was goed, geen wauw-effect, maar wel lekker.

VitusWraps met kip-kerrie en ijsbergsla met Weihenstephaner Vitus.

De volgende combinatie had wel degelijk een wauw-effect. Een geweldig mooie combinatie tussen de, naar mijn mening, mooiste Duitse weizenbock: de Vitus in combinatie met wraps met kip-kerriesalade. Het bier heeft veel koolzuur en heeft een fruitige, lichtzoete smaak. Dit combineerde erg mooi met de licht-pittige en vooral kruidige kip-kerriesalade. Na elke hap wilde je weer een slok en na elke slok wilde je weer een hap. Het maakte beide componenten beter, zowel het bier als het hapje.

 

Binnenkort vind je op Genieten met Bier mijn andere drie gerechten die ik heb gemaakt voor mijn zondagavond. Het is nog even wachten voor mijn volgende gerechten van deze avond!