Space Brewery heeft begin van het jaar hun eerste bier gelanceerd genaamd 'Space Monkey'. Dit bier is bedacht en gebrouwen in samenwerking met Two Chefs Brewing. Het verhaal achter dit bier is gebaseerd op een "waargebeurd" verhaal over het supergeheime Schotse ruimtevaartprogramma om Europa, de maan van Jupiter, te koloniseren. Maar er is nog meer...

Filmproject

De opbrengsten van deze bieren en bierpakketten gaan naar een groot filmproject. Space Beers: The Beginning wordt hun eerste film en is uniek in de wereld omdat ook echt alle opbrengsten aan dit project worden besteed. Het ziet er nu al prachtig uit! Met elk verkocht biertje heb jij dus een aandeel is deze film! 

Maar nu even terug naar hét bier

Space Monkey is een Rye Pale Ale geworden, een Pale Ale gemaakt met rogge en een alcoholpercentage van 4,9%. Sanne Slijper, medeoprichter van Two Chefs Brewing: ”Het was voor ons een uniek project om samen met een creatieve partij buiten de bierwereld een ‘out-of-space’ biertje te maken. De mensen van Space Brewery hebben bij de gehele ontwikkeling van Space Monkey meegedacht en ik denk dat we samen een buitenaards lekker eindresultaat hebben neergezet! We hebben gekozen voor een toegankelijk bier, maar met diepgang en een eigen karakter door het gebruik van rogge.” 

Waar koop je dit space biertje?

Space Monkey is sinds april in een spacy sixpacks verkrijgbaar via de webshop van Space Brewery. Ook andere unieke Space Monkey merchandise zal daar binnenkort te koop zijn. Vanaf begin maart is het bier daadwerkelijk verkrijgbaar en te drinken op 50 locaties in Amsterdam en Londen.

Neem vooral even een kijkje op de website want het ziet er gaaf, uniek en out of space uit.