Bier
HOPFATHER
BIERNAAM Hopfather
BIERTYPE India Pale Ale (I.P.A)
BROUWERIJ Oersoep
ABV 5,0%
Spijs
Ingrediënten voor 4 personen
- 100 gr digestive koekjes
- 30 gr boter
- 200 gr roomkaas
- 50 gr mascarpone
- 50 ml kokosmelk
- 3 el kokosrasp
- 150 gr mango
- 1 blaadje munt
Nodig:
- 4 brede dessertglazen
Bereidingstijd:
- 1 uur
Bereidingswijze
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met de hand.
- Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en meng de gesmolten boter door de koekkruimels.
- Verdeel het koekmengsel over de bodem van de dessertglazen en druk goed aan met een lepel.
- Roer de roomkaas los en meng het met de mascarpone.
- Voeg de kokosmelk en 2 el kokosrasp toe en meng goed door elkaar.
- Verdeel het roomkaasmengsel over de koekkruimels in de glazen en laat minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
- Snij vlak voor serveren de mango in kleine plakken en meng het met de rest van de kokosrasp.
- Leg de mango op de desserts. Snij het muntblaadje in dunne sliertjes en strooi die over de mango.
- Serveer direct en genieten maar!