Foodpairing

De Hopfather van Oersoep is een gebalanceerde India Pale Ale (I.P.A.) met mooie tropische fruitgeuren. Het bier heeft veel smaak en gaat daarom mooi met het volromige van de cheesecake samen. De country koekjes of digestive geven een mooie moutige tegenstelling tot de room.

 

Bier

HOPFATHER
BIERNAAM Hopfather
BIERTYPE India Pale Ale (I.P.A)
BROUWERIJ Oersoep
ABV 5,0%

Spijs

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gr digestive koekjes
  • 30 gr boter
  • 200 gr roomkaas
  • 50 gr mascarpone
  • 50 ml kokosmelk
  • 3 el kokosrasp
  • 150 gr mango
  • 1 blaadje munt

Nodig:

  • 4 brede dessertglazen

Bereidingstijd:  

  • 1 uur 

 

Bereidingswijze

  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met de hand.
  • Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en meng de gesmolten boter door de koekkruimels.
  • Verdeel het koekmengsel over de bodem van de dessertglazen en druk goed aan met een lepel.
  • Roer de roomkaas los en meng het met de mascarpone.
  • Voeg de kokosmelk en 2 el kokosrasp toe en meng goed door elkaar.
  • Verdeel het roomkaasmengsel over de koekkruimels in de glazen en laat minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
  • Snij vlak voor serveren de mango in kleine plakken en meng het met de rest van de kokosrasp.
  • Leg de mango op de desserts. Snij het muntblaadje in dunne sliertjes en strooi die over de mango.
  • Serveer direct en genieten maar!