Genieten met Bier is een platform voor de liefhebber, de liefhebber voor zowel eten als drinken. Uiteraard in het bijzonder
(speciaal-) bier. Thuis kokkerellen is populairder dan ooit en daar hoort wat ons betreft een lekker biertje bij. Op deze website laten we het gehele jaar zien wat het echte genieten met bier inhoudt. Als de bezoeker na zijn of haar bezoek aan Genieten met Bier besluit een biertje te schenken of te bestellen tijdens het diner of de lunch dan is onze missie geslaagd. Aan de hand van de verschillende jaargetijden nemen we de bezoeker mee in de wereld van het bier.

Eten & Bier

Op Genieten met Bier laten we heerlijke gerechten zien die perfect passen bij een bepaald (speciaal-) biertje. Laat je inspireren door de recepten van onze chefkoks en laat je adviseren door onze biersommeliers.

Bierbloggers op Genieten met Bier

De content op Genieten met Bier wordt geschreven door gerenommeerde biersommeliers, bierbloggers en 'gewone' bierliefhebbers. Maak hieronder kennis met ze.

Biersommelier - Fiona de Lange
Als internationaal biersommelier ken je mij wellicht van de Nationale Bierbank, bierblogger.nl en bierspijs.nl. Inmiddels heb ik het boek Bier & Spijs uitgebracht en ben ik blogger bij Genieten met Bier. Vanaf mijn jonge jaren ben ik bezig met bier waarna ik uiteindelijk Zythologie heb gestudeerd.

Lees hier mijn meest recente berichten.

Internationaal gediplomeerde Biersommelier - Kim Lentjes
Als bedrijfsleidster in een café voor speciaal bieren is mijn liefde voor bier gegroeid. Om meer te weten te komen over bieren heb ik de opleiding tot biersommelier gevolgd. Tijdens deze opleiding komen veel aspecten van bier aan bod; proeven, verkopen, proeverijen, brouwen en ga zo maar door. Sinds 2013 mag ik officieel de titel internationaal biersommelier dragen. Ik houd verschillende bierproeverijen die je op Kimsbierproeverijen.nl kan vinden.

Lees hier mijn meest recente berichten.

Bierliefde


Biersommelier in opleiding - Yvonne van Houtum

Hop is hip, de bierbuik is een fabel en in Starbucks koffie met bier-smaak zit helemaal geen bier. Microbrouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond, aanvragen voor ‘leenketels’ zijn amper bij te benen en elk weekend is er wel een bierfestival wat haar eerste verjaardag viert. De bierbeleving in Nederland is groter dan ooit te voren en hier schrijft Yvonne vol enthousiasme leuke blogs over.

Lees hier mijn meest recente berichten.

Internationaal gediplomeerde Biersommelier - Frans Ruiter
Bier is de meest veelzijdige drank ter wereld. Er is geen drank met een grotere variëteit aan kleur, geur en smaak dan bier. Zoiets kun je dan toch niet links laten liggen? Ik in ieder geval niet! Al een jaar of twintig heeft Speciaalbier mijn interesse. In die tijd ben ik onder andere 12½ jaar voorzitter geweest van PINT Regio Noord-Holland, een afdeling van de landelijke bierconsumentenvereniging PINT, heb ik aan de wieg gestaan van Stichting Bieropleiding Nederland (StiBON) en ben ik internationaal erkend Biersommelier geworden. Daarnaast ben ik samen met compagnon Ron Rabouw eigenaar van De Bierverbinding

Lees hier mijn meest recente berichten.

jeroen

Chef kok - Jeroen Boogaard
Ik ben een kookliefhebber in hart en nieren. Ik heb mijn eigen kookstudio in Amsterdam en ben nu chef kok van het Genieten met Bier platform. Komende tijd krijg je veel meer recepten van me te zien die goed te combineren zijn met een lekker (speciaal-) biertje.

Lees hier mijn meest recente berichten.

Bierkenner - Hans van den Bosch
Na het volgen van een wijnproefcursus vroeg ik mij af waarom wijnproeven van oudsher wordt geassocieerd met haute cuisine (een acquired taste) en bier drinken met dronken worden of drinken omdat het lekker weg drinkt. Mede daarom heb ik het blog Lekker Bier opgezet omdat ik denk dat er meer mensen op zoek zijn naar kennis en ervaring over bierproeven. Met Joco Beer Events  dat ik heb opgezet geef ik cursussen en workshops over de smaak van bier.

Lees hier mijn meest recente berichten.

Bierliefhebber - Han Hidalgo
Bier en jazz zijn mijn twee grootste passies. In de bierwereld ben ik bekend door onder andere biercuisine.nl, jazzcookin.net en door de boeken die ik heb uitgegeven. Voor Genieten met Bier ga ik regelmatig een gerecht maken met daarbij mijn advies voor een bijpassend bier. Twee verschillende werelden breng ik bij elkaar in de culinaire gerechten. De beleving en het genieten staan centraal.

Lees hier mijn meest recente berichten.

Bierbrouwer - Jeroen Bax
Met mijn compagnon Sepp zijn we Bax Bier begonnen. Ik ben nogal een doener. Zo stap ik af op potentiële klanten, ben creatief en heb een paar goed functionerende zintuigen. Mijn bieren probeer ik te combineren met eten waardoor nieuwe combinaties ontstaan.

Lees hier mijn meest recente berichten.

Internationaal gediplomeerde Biersommelier - Pepijn van der Waa
Bier zit bij mij in het bloed. Tijdens mijn studie aan de Hoge Hotelschool in Maastricht raakte ik gefascineerd door alle mooie verschillende bieren die er te ontdekken zijn. Ik heb van mijn hobby mijn beroep mogen maken en heb jaren met veel passie in de top van de Nederlandse bierhoreca gewerkt, bij Bierproeflokaal in de Wildeman in Amsterdam en bij Jopen Bier in Haarlem. Sinds 2014 mag ik ook de titel ‘Internationaal Biersommelier’ dragen.

Lees hier mijn meest recente berichten.

Foto 8Bierambassadeur  - Ivo Thijssen
Bier is het mooiste product ter wereld. Sinds 3 jaar ga ik met Bierproeven.nu door het land om met proeverijen op locatie horecabedrijven en particulieren te trainen, enthousiasmeren en begeleiden op het gebied van productbehandeling, verkoop en presentatie.

Lees hier mijn meest recente berichten.

arvid

Internationaal biersommelier en kok - Arvid Bergström
Ik ben een genieter. Al sinds mijn twintigste vroegen vrienden mij wat zij moesten bestellen in de kroeg. Graag help ik ze met het zoeken naar de lekkerste bieren.
Een paar jaar geleden ben ik begonnen met cateren, workshop en proeverijen via www.kokenmetkrullen.nl en www.proefbier.nl

Lees hier mijn meest recente berichten.

rene

Maître Fromager - René Koelman
Door het Guilde des Fromagers ben ik als eerste in Nederland benoemt tot Maître Fromager. In onze winkel doen we al veel op het gebied van wijn en kaas. Uiteraard is bier en kaas een hele andere wereld en heel interessant! www.bourgondischlifestyle.nl

Lees hier mijn meest recente berichten.

luc

Internationaal gediplomeerde Biersommelier - Luc de Raedemaeker
Ik volgde verschillende bierbrouwer-, bierkenner- en biersommeliercursussen in binnen- en buitenland. Ik werd docent Zythologie en werd gevraagd bier-bijdragen te leveren voor de Belgische magazines Bier Grand Cru, Zytholoog en Vino Magazine, het Chinese Beer Link en het Amerikaanse All About Beer. Tevens ben ik director van de Brussels Beer Challenge en eigenaar/oprichter van Beer Matters.

Lees hier mijn meest recente berichten.

Ook bierblogger voor Genieten met Bier worden? Stuur dan een mail naar info@genietenmetbier.nl

Adverteren op Genieten met Bier

Benieuwd hoe we jouw merk of brouwerij kunnen laten groeien bij de bierliefhebber op deze kwalitatieve website? Neem dan gerust contact op! Mail naar info@genietenmetbier.nl

Meest recente berichten

Comments
 1. Een erg leuke site
  Zevenstar is een nieuw streek bier uit Nieuwegein en wij zijn aan het experimenteren met eten en zevenstar bier. Misschien wilt u het ook eens met ons bier proberen. Wij horen graag uw ervaringen. Ik ben altijd bereid om het een en ander nader toe te lichten. Wij hebben momenteel Zevenstar blond (5,9% alc) en Zevenstar Schavuit (Quadrupel 9,4% alc)
  Ik hoor graag van U.
  Vriendelijke groet
  Namens het Zevenstar Bier Collectief
  Rob Koerse

  Tel: 06-30095597
  http://www.Zevenstar.nl
  info@zevenstar.nl of zevenstar@van-vroeger-en-toen.nl

 2. Mooie blog met grote diversiteit aan berichten. Geeft me inspiratie voor mijn eigen platform, maar is vooral heerlijk dat het “genieten van bier” met elkaar beschreven en gedeeld wordt. Ga zo door!

  Roland

Submit a Comment