Deze drie gerechten zijn een vervolg op een bericht eerder waarin ik twee bier-spijscombinaties behandeld heb. In het vorige bericht had ik een Carpaccio en Wraps met kip-kerrie gemaakt.

Jopen Roggebrood met rode biet, paling, crème fraiche en pistachenootjes met Jopen Grateful Deaf Black Rye IPA.

Het palinghapje met de Black Rye Ipa was moeilijk. Het hapje was heerlijk, maar het bier had eigenlijk te weinig moutsmaak om goed bij het hapje te passen. Ik moet deze nog een keer proberen, maar dan zonder het roggebrood, wellicht dat het dan wel lekker is. Nu overstemde het roggebrood het bier en bleef er enkel een roggesmaak achter.

 

 

London porterVerse vijgen en vijgenbrood met Blue Stilton met Fullers London Porter.

Het vijgenbrood met de stilton met de London Porter was goed, maar ook niet zo sterk als de Vitus met kip-kerrie. Een heerlijke hapje en de smaken waren samen erg goed, alleen heeft de Porter te weinig body om echt stand te houden bij de Stilton. Hierdoor werd het bier wat waterig en blijft er teveel smaak achter van de Stilton. Ik denk dat dit met een steviger bier een geweldig mooie combinatie is. Bijvoorbeeld met een moutige dubbel zoals een Texels dubbel of een La Trappe dubbel of een goede bock.

 

 

Naamloos copy_small

Bowmore Whiskeymousse met het Uiltje Bowmore Russian Imperial Stout.

De hekkensluiter van de avond was ook een prachtige combinatie. Ik had ’s middags een Whiskeymousse gemaakt met daarin Bowmore whiskey. Het Uiltje Bowmore Russian Imperial Stout serveerde ik erbij. Een heftig bier qua smaken en een heftig gerecht! Dit is geen combinatie voor mensen die niet van sterke smaken houden. Het was een geweldige match, het sterke van de whiskey was in beiden goed terug te vinden, en de moutigheid van het bier gaf de rijkheid van de mousse een zeer aangename balans.

 

Kortom; het was een geslaagde avond, met bier-spijs combinaties die varieerden van geweldig tot iets minder geweldig. Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties!